În lupta continuă pentru existență, specia umană a încercat în permanență să adapteze natura la nevoile sale proprii. Toate celelalte creaturi de pe Pământ nu au făcut decât să se adapteze condițiilor naturale pentru a supraviețui. Dezvoltarea tehnologică accelerată din ultimii ani ne-a adus în postura de a ne asuma controlul relației pe care o avem cu natura, de a gândi proceduri pentru minimizarea impactului activităților umane casnice sau industriale asupra mediului.

Produsele Microlife pentru tratarea apelor reziduale sunt formulate astfel încât să asigure un start rapid al procesului şi o exploatare optimă în timp a stațiilor. În ciuda mediului toxic şi agresiv în care lucrează, produsele pe bază de bacterii cu rată mare de creştere asigură un mâl activ ceea ce duce la o exploatare economică şi eficientă a stației de tratare. Orice şoc toxic sau scurgere accidentală este eliminată rapid datorită combinațiilor de nutrienți şi bacterii specializate fiind astfel eliminate supraîncărcările sau timpii morți din proces.

Produse recomandate în stațiile de tratare a apelor orăşeneşti, cât şi pentru tratarea apelor reziduale din fosele septice:

Gama Microlife® este destinată aplicațiilor instituționale și industriale. Enzimele încep descompunerea rapidă a reziduurilor de natură organică iar bacteriile intră în acțiune degradând prin oxidare biologică reziduurile rezultate din descompunerea enzimatică. Prin această metodă reziduurile organice sunt transformate în compuşi simpli precum dioxidul de carbon şi apă, iar mirosurile neplăcute sunt înlăturate.