În deversările accidentale de produse petroliere, solul poluat poate fi remediat rapid pâna la condițiile inițiale cu gama de produse Microlife® dedicate acestei aplicații. Studiile de caz au arătat faptul că degradarea până la 90 % a hidrocarburilor care au infestat solul s-a produs în primele 60 de zile de la începerea tratamentului, acesta definitivându-se complet într-un an. Aceste rezultate au fost obținute pe hidrocarburi ale căror lanțuri sunt mai mari de C36.

Tratamentul de bioremediere este posibil să se realizeze atât in-situ, cât şi pe o platformă special amenajată în acest scop.

Produse recomandate:

Gama Microlife® este destinată aplicațiilor instituționale și industriale. Enzimele încep descompunerea rapidă a reziduurilor de natură organică iar bacteriile intră în acțiune degradând prin oxidare biologică reziduurile rezultate din descompunerea enzimatică. Prin această metodă reziduurile organice sunt transformate în compuşi simpli precum dioxidul de carbon şi apă, iar mirosurile neplăcute sunt înlăturate.