În aceast tip de aplicație, enzimele prezente în produsele Microlife® înmoaie şi descompun grăsimile și reziduurile de natură organică, iar bacteriile încep să se dezvolte pe suprafața înmuiată a depozitelor de grăsime. Biofilmul bacterian nou format poate supraviețui cu o cantitate mică de oxigen în mediu anoxic.

Astfel, contactul cu nutrienții al bacteriile anaerobe din straturile adânci de grăsime devine din ce în ce mai limitat. Bacteriile anaerobe mor şi dispare în acelaşi timp şi sursa de proveniența a hidrogenului sulfurat responsabil cu mirosurile neplăcute. In timp, degradarea biologică a depozitelor de grăsimi se realizează prin oxidare biologică.

Produse recomandate pentru degradarea depunerilor întărite de grăsimi din conducte, din separatoarele de grăsime şi din stațiile de pompare:

Gama Microlife® este destinată aplicațiilor instituționale și industriale. Enzimele încep descompunerea rapidă a reziduurilor de natură organică iar bacteriile intră în acțiune degradând prin oxidare biologică reziduurile rezultate din descompunerea enzimatică. Prin această metodă reziduurile organice sunt transformate în compuşi simpli precum dioxidul de carbon şi apă, iar mirosurile neplăcute sunt înlăturate.