Procesul de control al mirosurilor neplăcute implică neutralizarea acestora, echilibrarea efectului final printr-o eventuală parfumare, reîmprospătarea atmosferei şi distrugerea enzimatică şi bacteriană a sursei mirosului neplăcut.

Mirosurile sunt o reacție normală a receptorilor situați în interiorul nasului la diverse molecule gazoase aflate în aerul respirat.

Nu întreaga moleculă gazoasă este responsabilă de stimularea receptorilor din nas, ci numai anumite părți ale acesteia. Principalii vinovați sunt: acizii graşi, responsabili pentru mirosurile acre, dulci sau cele care provin din procesarea uleiului, procese de fermentație etc și care nu provoacă probleme foarte mari, compuşii Sulfului generați de mercaptani şi compuşii organici ai Sulfului, responsabili pentru mirosurile de ouă stricate, corpuri în descompunere datorate reacțiilor anaerobe, şi compuşii Azotului generați de clasa aminelor, responsabili pentru mirosurile de corpuri în descompunere, peşte stricat şi urină.

Produse recomandate:

Gama Microlife® este destinată aplicațiilor instituționale și industriale. Enzimele încep descompunerea rapidă a reziduurilor de natură organică iar bacteriile intră în acțiune degradând prin oxidare biologică reziduurile rezultate din descompunerea enzimatică. Prin această metodă reziduurile organice sunt transformate în compuşi simpli precum dioxidul de carbon şi apă, iar mirosurile neplăcute sunt înlăturate.

Gama Fantastic Odor Control® folosită în instalții automate de pulverizare este destinată controlului mirosului în stații de tratarea apelor reziduale deasupra bazinelor de decantare şi extragerea apei din mâl, pe gropile de gunoi urbane, în fabrici de procesare a reziduurilor, zone de depozitare a reziduurilor organice, fabrici de procesare a compostului, maşini de transportat gunoiul, stații de spălare a maşinilor de transport gunoi, exhaustoarele bucătăriilor, fast-food-urilor, fabricilor de procesare alimente, fabrici de procesare a reziduurilor (PROTAN), pe orice tip de exhaustor sau ventilator de la tăbăcării, fabrici de procesarea cauciucului etc.